Informatie rijlessen

Bij Rijschool Willemien gaat de opleiding als volgt. Allereerst beginnen we met een proefles, aan de hand daarvan overleggen we het pakket dat er het beste bij past. Op 75% van de opleiding doen we een tussentijdse toets, en als je er klaar voor bent het praktijkexamen. 

proefles:

In principe is een proefles een uitgebreid intakegesprek, maar dan in de auto. Je volgt een les hoe dat in het echt ook zou doen, vooral om te kijken hoe je het vind om rijles te krijgen. De instructeur kan al een beetje zien hoe snel jij iets op oppikt. Een proefles is dus bedoeld voor zowel jou als de rij- instructeur. Heb je besloten na de proefles om te beginnen met rijlessen, dan weet de instructeur al enigszins waar de focus op moet liggen tijdens de lessen. Een proefles kan ook handig zijn om te bepalen hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt voordat je je praktijkexamen mag gaan doen. Natuurlijk is dit van te voren niet volledig voorspelbaar. 

Tussentijdse toets:

Een tussentijdse toets in een soort praktijkexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. En je krijgt tips van een CBR- examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, kun je daar zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen.